Ivana Ulmanová končí ve vedení Automotodromu Brno, vedla jej více než 18 let

Předsedkyně představenstva společnosti Automotodrom Brno, a.s. Ivana Ulmanová na vlastní žádost odchází z vedení firmy, která provozuje Masarykův okruh v Brně. Vedla ji od prosince 2005.

„K tomuto rozhodnutí mě vedlo několik důvodů. Po téměř dvaceti letech, kdy se můj život řídil kalendářem MotoGP a dalších závodů, si chci najít čas i na sebe. Budu ale dále pokračovat na pracovních projektech, na některých v rámci MotoGP s panem Abrahamem,“ zdůvodňuje své rozhodnutí Ivana Ulmanová. „Určitě na motorsport nezanevřu. V kalendáři mám několik sportovních podniků, které určitě navštívím, takže nemíním ztratit s prostředím kontakt.“

Ivana Ulmanová do funkce předsedkyně představenstva nastoupila po převzetí společnosti Karlem Abrahamem. Jejich prvním úkolem bylo obnovit kontrakt na pořádání Grand Prix České republiky. Té tehdy hrozilo, že skončí. Nejprestižnější motocyklový šampionát se v Česku podařilo udržet do roku 2020. „Závod jsme dlouho drželi i za cenu vlastních ztrát, snažili jsme se argumentovat, jak je prospěšný pro město, pro region i pro celou Českou republiku. Ano, pro Masarykův okruh to byla klíčová akce a mrzí mě, že se ji nepodařilo udržet,“ říká Ivana Ulmanová.

Kdyby měla vzpomenout na nejeuforičtější moment svého působení, v popředí by byla Grand Prix v roce 2007. „Přijely sem neuvěřitelné davy z Maďarska kvůli Gáboru Talmacsimu, v té sezoně skvěle jezdil Lukáš Pešek a v kubatuře 250 ccm startoval Karel Abraham junior. Ten ročník byl jedinečný a přiblížil se k němu už jen rok 2015, kdy jsme slavili 50. výročí první Grand Prix jako závodu mistrovství světa. Zároveň to byl poslední rok, kdy jsme Grand Prix chystali my,“ vzpomíná Ivana Ulmanová.

Za působení jejího a Karla Abrahama došlo k majetkové konsolidaci celého areálu, v roce 2017 byl otevřen polygon pro výcvik řidičů a hotel, který je svým zázemím na poměry evropských okruhů ojedinělý. „Společnost se nyní soustředí například na rozvoj offroad a enduro dráhy, snažíme se využít v areálu každé místo a otevřít ho široké veřejnosti“, doplňuje Ivana Ulmanová.

„Motorsport je v něčem úžasný, v něčem krutý, pro mě ale dnes tvoří třetinu mého života a víc jak polovinu toho profesního. Pokud se ohlédnu zpět, určitě bych do toho šla znovu,“ uzavírá Ivana Ulmanová.

Foto: Jan Stárek